Mleczne napoje fermentowane ze Spółdzielni Mleczarskiej w Wieprzu: jogurt naturalny, kefir, maślanka i zsiadłe mleko doskonale smakują solo, jak i z różnego rodzaju dodatkami. Napoje te są niezwykle cennym źródłem składników pokarmowych o wysokiej wartości odżywczej, zawierają pełnowartościowe białko, a także co bardzo ważne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, fosforu i potasu. Włączenie ich do codziennego menu jest prostym i skutecznym sposobem na dostarczenie organizmowi probiotyków. Co należy podkreślić - do naszych wyrobów stosujemy tylko naturalne dodatki, przede wszystkim wyselekcjonowane żywe kultury bakterii. Dzięki temu, a także dzięki tradycyjnym procesom technologicznym uzyskujemy produkty o naturalnych walorach smakowych i zdrowotnych.
Jogurtowi od wieków przypisuje się zdolności odradzające i uzdrawiające. Może być doskonałym składnikiem zdrowego śniadania lub deseru, lekkim dodatkiem do zup lub sosów.
Kefir reguluje procesy przemiany materii, świetnie gasi pragnienie i orzeźwia. Doskonale smakuje solo, jak również z dodatkami zmiksowanych owoców sezonowych lub na słono jako dodatek do dań obiadowych.
Maślanka charakteryzuje się przyjemnym i orzeźwiającym smakiem Podobnie jak kefir można spożywać ją zarówno z różnego rodzaju dodatkami jak i samodzielnie.
Zsiadłe mleko zalecane jest osobom z zaburzeniami układu pokarmowego i rekonwalescentom. Podane z młodymi ziemniakami, plackami czy naleśnikami, to tylko niektóre propozycje wykorzystania napoju, które pamiętamy z dzieciństwa.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą Firmą i katalogiem produktów.
Nasze wyroby dostępne są w wielu sklepach Małopolski i Śląska.
Zapraszamy również do sklepu firmowego w Wieprzu
od poniedziałku do piątku w godz. 7:00 – 15:30
sobota w godz. 7:00 – 13:00
U NAS ZAWSZE ŚWIEŻE PRODUKTY
W PROMOCYJNYCH CENACH!
Brak komentarzy