W pięknej scenerii ośrodka Hotel&SPA Kocierz gotujemy wraz z Tomaszem Żakiem. Zobaczcie jakie podejście do gotowania ma burmistrz Andrychowa. A na talerzu ziołowa polędwiczka z pieca.
Ziołowa polędwiczka z pieca
Składniki:
- polędwiczka wieprzowa
- 2-3 gałązki rozmarynu
- ząbek czosnku
- 2 gałązki tymianku
- kilka listków mięty
- ½ szklanki soku z pomarańczy
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Mięso umyj w zimnej wodzie, następnie osusz ręcznikiem papierowym.
2. Natrzyj mięso rozgniecionym czosnkiem, solą oraz pieprzem.
3. Przełóż mięso do brytfanny, zalej sokiem z pomarańczy. Dodaj zioła.
4. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Piecz przez 25-30 minut.
Sponsorem programu jest:
Lubisz gotować?
Twoją pasją jest gotowanie?
Chciałbyś pochwalić się swoją specjalnością?
Masz przepis na wyjątkowe danie?
Chciałbyś wystąpić w programie GOTUJ Z…?
Napisz do nas!
Brak komentarzy