reklama
reklama

Nawet Tomasz Zubilewicz stał za ciastkami od Piskorka z Nowej Wsi

Artykuły sponsorowane, Wiadomości, 23.06.2014 13:50, (red)
W weekend w Oświęcimiu odbył się kolejny półfinał Małopolskiego festiwalu Smaku, podczas którego wybrano najlepsze przysmaki lokalnej kuchni i od lokalnych producentów.
Nawet Tomasz Zubilewicz stał za ciastkami od Piskorka z Nowej Wsi

W programie imprezy znalazły się warsztaty kulinarne z kuchmistrzami reprezentowanymi przez Krzysztofa Gawlika członka światowej organizacji szefów kuchni (WACS-World Association of Chefs Societies oraz RM Gastro), a także mistrzów kuchni Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników.

 

Nie zabrakło także pokazów kulinarnych w wykonaniu gwiazd m.in. Macieja Koźlakowskiego finalisty I edycji programu Masterchef (TVN) oraz szefów kuchni topowych oświęcimskich restauracji.



W kategorii „Ekologiczne Przysmaki” zwyciężyło Gospodarstwo Ekologiczne Roberta Tracza, producenta galicyjskiej wisienki zalanej jurajskim czarem pustyni.


Wśród nagrodzonych są też lokalne, kęckie akcenty. II miejsce trafiło do Pracowni Cukierniczej S.C. A.L.A. Piskorka z Nowej Wsi k. Kęt. za ciastka owsiane z orzechami i rodzynkami. Smakołyki z nowowiejskiej cukierni zrobiły ogromne wrażenie na gościach imprezy. W kolejce po ciastka ustawił się nawet znany prezenter pogody Tomasz Zubilewicz [na zdjęciu].



Przyznano również wyróżnienie dla Stowarzyszenia Dolina Karpia oraz firmy FRANK-BUD Franciszka Sałaciaka za fileciki karpiowe w pomidorach.



foto: malopolskie.pl

reklama
News will be here

Zobacz także

Napisz komentarz

Redakcja mamNewsa.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy Internautów. Prosimy o kulturalną dyskusję i przestrzeganie regulaminu portalu. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane. Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu. Wszelkie problemy z funkcjonowaniem portalu, usterki, uwagi, zgłoszenia błędów prosimy kierować na: [email protected]

Musisz być zalogowany, aby dodawać komentarze.

Brak komentarzy