ZDZ Andrychów promuje klasę autorską Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych ze specjalizacją Cukiernictwo. We wrześniu klasa zacznie działać ZDZ Andrychów, właśnie trwa do niej nabór. Pieczę nad klasę ma sprawować Jacek Stuglik z Andrychowa, uczestnik i półfinalista ostatnie edycji telewizyjnego programu "Bake Off - Ale Ciacho".
W ramach promocji nowego kierunku w Zespole Szkół ZDZ Andrychów odbył się II Konkurs Kulinarny pod hasłem "Deser w szkle z nutką owocową". Rywalizacja była toczona między reprezentantami 9 szkół, a była poprzedzona warsztatami kulinarnymi przeprowadzonymi wcześniej przez Jacka Stuglika, w trakcie których uczniowie mogli poznać różne rodzaje i sposoby wykonywania kremów.
Wyniki konkursu:
- I miejsce ZS nr 2 w Wieprzu - Aleksandra Lasek i Magdalena Bąk
- II miejsce ZSS w Roczynach - Dominik Gawęda, Jakub Góral
- III miejsce ZSP we Frydrychowicach - Kacper Szymik, Dawid Dubel
- Wyróżnienie ZSS w Sułkowicach- Łęgu - Marta Chowaniec, Alicja Kiełczewska
Oczywiście pochwały należą się też dla pozostałych szkół to jest:
- ZS nr1 Wieprz w składzie :Alicja Wojtyła, Julia Mydlarz
- ZSS Targanice: Paulina Walaszczyk, Patrycja Wojewodzic
- SP nr2 Chocznia :Danuta Marek, Urszula Zając
- SP nr 1 Chocznia: Paulina Kubasiak, Natalia Karlak
- ZSS Rzyki: Fabian Rajda, Marcin Siwek
- To były bardzo smaczne i profesjonalnie przygotowane desery. Czasem zabrakło tylko kropki nad "i", żeby było jeszcze lepiej, ale to już kwestia doświadczenia, a przecież uczestnicy mają dopiero po kilkanaście lat, wszystko przed nimi – informują organizatorzy.
Zobaczcie zdjęcia z konkursu
Brak komentarzy