reklama
reklama

Na talerzu Agnes. Jak zrobić domową pizzę?

GOTUJ Z..., Wiadomości, 12.03.2016 10:00, a
Pizza z domowego piekarnika i do tego trochę dietetyczna.
Na talerzu Agnes. Jak zrobić domową pizzę?

 

Dziś przepis na pizzę. Zobaczcie.

 

 

PIZZA NA BROKUŁOWYM SPODZIE
 
Ciasto:
Brokuł – 50 dag
2 jajka
8 łyżek mąki
3 łyżki otrębów pszennych
½ kulki mozarelli
Sól
Pieprz
 
Sos:
Pomidory w puszce krojone w kostkę
Cebula
Czosnek
Sól
Bazylia
Oregano
20 dag pieczarek
Szynka parmeńska lub salami
Mozarella
Kawałek żółtego sera
 
 
Brokuły gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, studzimy. Blendujemy lub rozgniatamy widelcem. Dodajemy mąkę, jajka, otręby, startą mozzarellę na grubych oczkach, doprawiamy solą i pieprzem. 
Na blasze układamy papier do pieczenie, skrapiamy go olejem, rozkładamy placek. Podpiekamy 20 minut w 180 stopniach. W międzyczasie na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, dolewamy pomidory z puszki, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy chwilę. Na placek wykładamy sos pomidorowy, na to podpieczone pieczarki, szynkę parmeńską lub salami. Na górę ścieramy mozzarellę i ser żółty, pieczemy 10-15 minut. 
 

PIZZA NA BROKUŁOWYM SPODZIE

Ciasto:

Brokuł – 50 dag

2 jajka

8 łyżek mąki

3 łyżki otrębów pszennych

½ kulki mozarelli

Sól

Pieprz

 

Sos:

Pomidory w puszce krojone w kostkę

Cebula

Czosnek

Sól

Bazylia

Oregano

 

20 dag pieczarek

Szynka parmeńska lub salami

Mozarella

Kawałek żółtego sera

Brokuły gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, studzimy. Blendujemy lub rozgniatamy widelcem. Dodajemy mąkę, jajka, otręby, startą mozzarellę na grubych oczkach, doprawiamy solą i pieprzem. 

Na blasze układamy papier do pieczenie, skrapiamy go olejem, rozkładamy placek. Podpiekamy 20 minut w 180 stopniach. W międzyczasie na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, dolewamy pomidory z puszki, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy chwilę. Na placek wykładamy sos pomidorowy, na to podpieczone pieczarki, szynkę parmeńską lub salami. Na górę ścieramy mozzarellę i ser żółty, pieczemy 10-15 minut. 

 

 

Zapraszamy również na facebookowy profil Na Talerzu Agnes

 


reklama

Zobacz także

Napisz komentarz

Redakcja mamNewsa.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy Internautów. Prosimy o kulturalną dyskusję i przestrzeganie regulaminu portalu. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane. Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu. Wszelkie problemy z funkcjonowaniem portalu, usterki, uwagi, zgłoszenia błędów prosimy kierować na: [email protected]

Brak komentarzy