Dobre informacje dla miłośników tej ryby.
Karp na stole wigilijnym to nie tylko kulinarna tradycja w Polsce, ale także element polskiej kultury. Karp szczególnie popularny stał się w XX wieku, kiedy to wprowadzono go do hodowli w stawach. W czasach PRL-u karp był często jednym z nielicznych ryb dostępnych na rynku, co przyczyniło się do jego dominacji w wigilijnym menu.
Nic więc dziwnego, że co roku przed świętami pojawia się pytanie - po ile karp w tym roku?
Są dobre informacje. Drożej być nie powinno. Zamówienia na karpia zaczęto właśnie przyjmować w sklepach Małopolskiej Spółdzielni Handlowej "Wizan" z Andrychowa, która posiada ponad 60 sklepów w powiatach wadowickim, suskim i oświęcimski. Cena ma być nie wyższa niż 22,99 zł za kilogram, czyli tak samo jak rok temu.
Redakcja mamNewsa.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy Internautów. Prosimy
o kulturalną dyskusję i przestrzeganie regulaminu portalu. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu. Wszelkie problemy z funkcjonowaniem portalu,
usterki, uwagi, zgłoszenia błędów prosimy kierować na:
[email protected]
Jank Chanowski, 14.11.2024 22:21
Jak można jeść to ścierwo ?