reklama
reklama

Certyfikat dla karczmy na Kocierzu

Gospodarka, Wiadomości, 11.12.2013 08:00, (red)
Certyfikat "Regionalnej Karczmy Małopolski" dla karczmy na Kocierzu w Targanicach k. Andrychowa.
Certyfikat dla karczmy na Kocierzu

Wiele lokali gastronomicznych ma w nazwie słowo „karczma”. Aby określić pewne standardy, Małopolska Organizacja Turystyczna od 2011 roku organizuje przegląd tych miejsc, a na końcu przyznaje specjalne certyfikaty "Regionalna Karczma Małopolski". W ten sposób promowane są lokale o najwyższym standardzie i jakości świadczonych usług.


Jak się okazuje, wcale nie jest łatwo zdobyć tytuł „karczmy regionalnej”. Anonimowe zespoły sprawdziły kilkadziesiąt małopolskich restauracji regionalnych - karczm, które zgłosiły swój udział w programie certyfikacji.

 

Oceniano smak potraw, wystrój lokalu, jakość obsługi, a nawet wiedzę personelu na temat regionu. Na podstawie opinii wizytatorów, złożona z pracowników Małopolskiej Organizacji Turystycznej kapituła wybiera miejsca, które zasługują na certyfikat.


Kilka dni temu Karczma na Kocierzu w Targanicach po raz kolejny zdobyła ten certyfikat. W naszym regionie niewiele jest miejsce, które posiadają taką markę. Certyfikat karczmy regionalnej mają jeszcze Karczma „Rzym” w Suchej Beskidzkiej, Karczma Zbójnicka - Zawoja Policzne i Karczma "Przykiec" w Jordanowie.

 

Certyfikat przyznawany jest na 2 lata.

 

foto: trasasmakoszy.pl

Zobacz także

Napisz komentarz

Redakcja mamNewsa.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy Internautów. Prosimy o kulturalną dyskusję i przestrzeganie regulaminu portalu. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane. Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu. Wszelkie problemy z funkcjonowaniem portalu, usterki, uwagi, zgłoszenia błędów prosimy kierować na: [email protected]

Musisz być zalogowany, aby dodawać komentarze.

Brak komentarzy