Nazywam się Barłóg Daniel i od 2010r. prowadzę działalność rolną związaną z hodowlą dzikich owiec.
Główne Ranczo zlokalizowane jest w Suchej Beskidzkiej, a pozostałe stada - w Czańcu i Tarnawie Górnej.
W ofercie mojego rancza:
* serki (wędzone i bryndza) - waga ok.320g – 25zł
* masełko - waga 350g – 25zł
* puszka dzikiej jagnięciny (gotowa do bezpośredniego spożycia na ciepło i zimno) - waga 370g – 40zł
* świeża dzika jagnięcina, baranina lub kozina (porcjowana lub całe tusze z badaniami wet.) - 700zł
Moja jagnięcina, baranina i kozina, które tak mocno promuję to prawdziwie dzikie mięso, tzn. chude, czerwone w smaku przypominające dziczyznę/sarninę, bez specyficznego zapachu jak typowa jagnięcina - prawdziwy rarytas na każdym stole.
Zwierzęta niczym nie dokarmiane, typowy dziki wypas bez pasz i suplementów nawet w sezonie zimowym.
Moje Sery - to już petarda petard!!!
To coś więcej niż sery, to podróż przez wyjątkowy smak suskiego rancza, to całe serce młodego ranczera...
Ze względu na asezonalność mojego gatunku owcy, mleko pozyskiwane jest przez cały rok. Sery są wędzone na przeróżnych wyłupkach (czereśnia, śliwa, jałowiec, stara iwa, buk) i na kilka sposobów:
- latte = delikatnie oprószony dymem
- midi = średnio zwędzony
- klasyk = to twardziel
- i cameranger = coś na wzór camember z nutą beskidzkiego rancza
Ręcznie dopracowane, a co najważniejsze, uzyskiwane poprzez naturalną podpuszczkę - jak za czasów naszych Dziadków - nie z chemii czy bakterii grzybów ale z enzymów, które znajdują się w żołądkach jagniąt i koźląt.
Konsystencja serów, ich smak, zapach i wygląd kuszą naturalnością przez długi czas.
Zapraszam do współpracy! ;)
Więcej informacji znajdziemy wpisując w przeglądarce: daniel barłóg ranczo.
pozdrawiam ranczersko! ;)
Daniel Barłóg
tel: 516 013 735
Brak komentarzy