Tak gotują na stołówce w szkole w Targanicach. Smacznie i zdrowo! [FOTO]

Region, Andrychów, MAGAZYN, GOTUJ Z..., Wiadomości, 08.05.2018 20:00, PG
Szkolna stołówka w Targanicach k. Andrychowa wygrała konkurs na najlepsze menu stołówkowe, organizowany przez Nestlé.
Tak gotują na stołówce w szkole w Targanicach. Smacznie i zdrowo! [FOTO]

Szkoła w Targanicach wzięła udział w ogólnopolskiej akcji „Stołówkowo, czyli smacznie i zdrowo” organizowanej przez przedsiębiorstwo Nestlé Professiona, do którego należą takie popularne marki jak: Nescafe, Winiary, Kitkat czy Nałęczowianka.

Jak przekazuje nam dyrektor ZSS Targanice Barbara Borgosz, zadaniem konkursowym było przygotowanie autorskiego trzydaniowego „menu stołówkowego” czyli przepisu na zupę, II danie i deser, uwzględniając wskazówki żywieniowe i kulinarne. Należało również uzasadnić dlaczego dane danie jest zdrowe.

Okazało się, że przepisy które przygotowała szefowa szkolnej kuchni w Targanicach Stanisława Bury zajęły pierwsze miejsce w konkursie. W nagrodę we wtorek (08.05.) przeprowadzono w ich szkolnej kuchni warsztaty kulinarne poprowadzone przez Doradcę Kulinarnego Łukasza Jończyka. Placówka otrzymała także zestaw sprzętu gastronomicznego do wyposażenia szkolnej kuchni o wartości 500 zł. W warsztatach, które miały na celu ulepszenie konkursowych potraw, wzięły udział panie kucharki i intendentki ze szkoły w Targanicach. Podczas spotkania wykonano profesjonalne zdjęcia posiłków, które potem zostaną udostępnione na oficjalnej stronie Nestlé. Zobaczcie ja kto wyglądało.








A tutaj przepisy na konkursowe potrawy:




Zobacz także

Napisz komentarz

Redakcja mamNewsa.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy Internautów. Prosimy o kulturalną dyskusję i przestrzeganie regulaminu portalu. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane. Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu. Wszelkie problemy z funkcjonowaniem portalu, usterki, uwagi, zgłoszenia błędów prosimy kierować na: [email protected]

Musisz być zalogowany, aby dodawać komentarze.

Brak komentarzy