Głównym celem akcji jest propagowanie walorów borówki wysokiej, znanej zwykle jako amerykańska, uprawianej w Polsce w wielu miejscach. Zapraszamy do degustacji pierwszych w tym roku owoców uprawianych na plantacjach Borówkowej Doliny, proponujemy nowe dania z borówkami, koktajle, napoje.
Pamiętamy o dzieciakach. Nie ma lepszej formy edukacji niż przez zabawę, a tej u nas nie braknie! Od 12:30 – 16:00 czekamy na Was z animacjami – konkursy, kulinarne i plastyczne zabawy, a wszystko to w borówkowym towarzystwie.
Z innych atrakcji – poznacie naszego szefa kuchni Piotra Sabalę, który podczas live cooking’u stworzy borówkowy deser, a także dania, na bazie borówek, ekologicznych serów z Zagrody pod brzozami w Choczni oraz naturalnych przetworów Spiżarni Kocierz.
Barmani z klubu K2 będą czarować tworząc alkoholowe i bezalkoholowe drinki, koktajle czy smoothies.
Mamy dobre wieści dla amatorów uprawy borówki wysokiej. Na miejscu będziecie mieli okazję spotkać właścicieli Borówkowej Doliny, którzy chętnie opowiedzą o dobrych praktykach.
Kilka słów o Borówkowej Dolinie
Plantacje posiadają akceptowane przez sieci handlowe na całym świecie certyfikaty GlobalG.A.P. zawiera bardzo rygorystyczne wymagania w zakresie sposobu produkcji i zbioru owoców, poszanowania środowiska naturalnego oraz bezpieczeństwa żywności. Po ręcznym zbiorze owoce w ciągu kilkudziesięciu minut docierają do specjalnej szokowni gdzie są szybko schładzane co zapewnia zahamowanie utraty wartości odżywczych owoców, utrzymuje ich jędrność i doskonały smak. Dodajmy, że poza wysyłką owoców do wszystkich regionów Polski, plantacja eksportuje ogromne ilości borówek i czereśni do Włoch.
Do zobaczenia w niedzielę o 12:00!
WSTĘP WOLNY
Brak komentarzy