reklama
reklama

Na talerzu Agnes. Łatwe, szybkie i pyszne

GOTUJ Z..., Wiadomości, 05.03.2016 10:00, a
Zapraszamy na kolejny odcinek "Na talerzu Agnes".
Na talerzu Agnes. Łatwe, szybkie i pyszne

Dziś coś, co uwielbiają dzieci, ale pewnie nie tylko...

 

 

CIASTECZKA RYŻOWE

1 Kleik ryżowy

¾ szklanki cukru

3 jajka

Margaryna

1 łyżeczka proszku do pieczenia

3 – 5 łyżek wiórków kokosowych

Dżem do dekoracji

 

Do miski wsypujemy kleik ryżowy, cukier, proszek do pieczenia, margarynę, wybijamy 3 żółtka. Z białek ubijamy pianę. Całość mieszamy, dodajemy wiórki kokosowe. Ręką formujemy kulki, robimy dziurkę i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach – aż będą lekko rumiane. Po upieczeniu do części ciastek można włożyć trochę dżemu.

 

Zapraszamy również na facebookowy profil Na Talerzu Agnes

 

Zobacz także

Napisz komentarz

Redakcja mamNewsa.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy Internautów. Prosimy o kulturalną dyskusję i przestrzeganie regulaminu portalu. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane. Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu. Wszelkie problemy z funkcjonowaniem portalu, usterki, uwagi, zgłoszenia błędów prosimy kierować na: [email protected]

Brak komentarzy