reklama
reklama

Certyfikat dla karczm w Targanicach i w Rzykach

Gospodarka, Wiadomości, 26.12.2015 17:00, a
Certyfikaty "Regionalnej Karczmy Małopolski" dla karczmy na Kocierzu w Targanicach k. Andrychowa oraz dla Oberży w Rzykach.
Certyfikat dla karczm w Targanicach i w Rzykach

Wiele lokali gastronomicznych ma w nazwie słowo „karczma”. Aby określić pewne standardy, Małopolska Organizacja Turystyczna od 2011 roku organizuje przegląd tych miejsc, a na końcu przyznaje specjalne certyfikaty "Regionalna Karczma Małopolski". W ten sposób promowane są lokale o najwyższym standardzie i jakości świadczonych usług.



Jak się okazuje, wcale nie jest łatwo zdobyć tytuł „karczmy regionalnej”. Anonimowe zespoły sprawdziły kilkadziesiąt małopolskich restauracji regionalnych - karczm, które zgłosiły swój udział w programie certyfikacji.

 

Oceniano smak potraw, wystrój lokalu, jakość obsługi, a nawet wiedzę personelu na temat regionu. Na podstawie opinii wizytatorów, złożona z pracowników Małopolskiej Organizacji Turystycznej kapituła wybiera miejsca, które zasługują na certyfikat.


 W naszym regionie niewiele jest miejsc, które posiadają taką markę. Kilka dni temu kolejny raz ten certyfikat zdobyła Karczma na Kocierzu w Targanicach. Certyfikat otrzymała także restauracja Oberża w Rzykach.

 

To jednyni przedstawiciele powiatu wadowickiego na Małopolskiej Trasie Smakoszy.

 

Zobacz także

Napisz komentarz

Redakcja mamNewsa.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy Internautów. Prosimy o kulturalną dyskusję i przestrzeganie regulaminu portalu. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane. Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu. Wszelkie problemy z funkcjonowaniem portalu, usterki, uwagi, zgłoszenia błędów prosimy kierować na: [email protected]

Musisz być zalogowany, aby dodawać komentarze.

Brak komentarzy